Et afgørende årti for den aarhusianske klimaindsats

For femte år i træk afholdes den årlige klimakonference i Aarhus Kommune, hvor vigtige aktører i Aarhus’ klimaindsats samles til en dag i klimaets tegn.

”Vi træder ind i det afgørende årti, hvor vi skal tage nogle kvantespring i vores arbejde med at omstille Aarhus. Samtidigt er årskonferencen i år ekstra aktuel, da vi står i skiftet fra nuværende klimaplan til den, der skal gælde de næste fire år,” siger Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Han fortæller, at fokus nu i endnu højere grad rettes mod transportsektoren.

”De kommende år er der ingen tvivl om at vi skal have fokus på at bringe CO2-udledningen fra transportsektoren ned, sikre en solid energiinfrastruktur, så byen er klar til en fremtid på vedvarende energikilder og begynde at afsøge mulighederne i CO2-fangst, som er afgørende for at sikre, at vi undgår alvorlige klimaforandringer,” siger Bünyamin Simsek.

Plads til mange

Den grønne omstilling af byen kræver, at alle er med. Og i år bliver der rig mulighed for at deltage i årskonferencen.

”Normalt sætter de fysiske rammer en begrænsning for deltagerantallet, men på grund af Covid-19 er årskonferencen i år digital. Det betyder, at langt flere har mulighed for at kigge med – stadig med mulighed for involvering, deltagelse og gode bidrag i de enkelte temaseancer,” siger klimachef i Aarhus Kommune, Henrik D. H. Müller.

Fakta:

  • Årskonferencen afholdes d. 9. december kl. 9-12.30
  • Der afholdes seks forskellige temaseancer, hvor det er muligt at komme med inputs samt diskutere udfordringer og muligheder i den kommende klimaplan
  • Læs mere og tilmeld dig årskonferencen 2020 her

Kontakt

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, 21 94 72 57

Henrik D. H. Müller, klimachef i Aarhus Kommune, 51 30 52 50