Nyt fjernvarmekursus skaber grønne resultater for de mange

”Det gør en forskel i det store billede, at jeg skruer på en ventil og følger forbruget. Så udnytter vi varmen bedre, og vores beboere får rykket den grønne hverdag i den rigtige retning.”

Det siger Morten Bøtker fra AlmenBo Aarhus, som er med i Energispring Aarhus. Han deltog på fjernvarmekurset for tekniske medarbejdere.

Kurset er et nyt tiltag hos AffaldVarme Aarhus, der ønsker dialog med store varmekunder om at udnytte varmen optimalt.

Få mere ud af varmen

En teknisk medarbejder har typisk ansvar for bygningers varme og har brug for ny viden. Hvad fungerer godt i store varmeinstallationer? Hvad kan de bruge AffaldVarme Aarhus til? Det skal det nye kursus råde bod på. Knap 100 teknikere kommer gennem kurset, bl.a. en flok fra AlmenBo Aarhus, der har næsten 3.600 boliger. Deres driftschef Sanne Madsen er fuld af forventning til det grønne fokus:

”Når medarbejderne får mere viden om energiforbrug, kan vi bedre identificere det grønne potentiale i bygningerne. Med afsæt i data og et endnu bedre samarbejde med AffaldVarme Aarhus kan vi hjælpe vores lejere med at holde energiudgifterne nede.”

Klimamål og daglig drift

AffaldVarme Aarhus faciliterer Energispring Aarhus og bruger kurset til at koble klimadagsordenen i Aarhus sammen med den daglige drift og dialog med varmekunderne. Afdelingsleder Lene Pedersen med ansvar for kundeservice siger:

”Det er et drømmescenarie! Vi har en rød tråd mellem et stort strategisk projekt og vores drift og daglige arbejde med at få kunder til at være bevidste om effektiv udnyttelse af den varme, vi producerer.”

Nøgletal

  • 21 partnere i netværket.
  • De står for 3,5 mio. m2 i Aarhus.
  • 19 partnere sammenligner varmedata.
  • Data fra 142 bygninger.
  • 851.000 m2 bygningsmasse giver ny viden om det, der bedst flytter varmeforbruget i sammenlignelige bygninger.

Se også

  • gogreenwithaarhus.dk/energispring
  • affaldvarme.dk