’Det Grønne Akademi’ hjælper virksomheder til grøn omstilling

Ved at uddanne ledige akademikere, så de kan agere grønne forandringsagenter og sætte fart på arbejdet med bæredygtig forretningsudvikling, cirkulær økonomi og ressourceoptimering i virksomhederne, kan man styrke den grønne omstilling i danske virksomheder. Det er i al sin enkelthed opskriften på ’Det Grønne Akademi’.


Deltagerne kommer gennem et 9 ugers virksomhedsrettet case forløb, som består af fem ugers undervisning og fire ugers virksomhedspraktik. Her får de opdateret deres grønne værktøjskasse med fokus på blandt andet FNs 17 verdensmål, CO2 og energiregnskab samt kommunikation af grønne initiativer. Dette varetager Erhvervsakademi Aarhus, der også stod for undervisningen af de deltagende på første udgave af Det Grønne Akademi.


”Erhvervsakademi Aarhus er erhvervslivets videregående uddannelsesinstitution, og vi sørger her for at bygge videre på kompetencer, som matcher erhvervslivets efterspørgsel. Blandt vores strategiske mål de næste 4 år kommer vi til at fokusere yderligere på de studerendes innovative kompetencer til grøn omstilling. Så ikke mindst derfor er vi rigtig glade for, igen i år, at klæde kursisterne fra Det Grønne Akademi fagligt på, så de kan hjælpe virksomhederne med den grønne omstilling,” siger Anker Nørlund Christensen, der er chefkonsulent hos Erhvervsakademiet.

Ud i marken


Deltagerne skal i løbet af kurset arbejde med at kortlægge og vurdere deres case virksomheds bæredygtige potentialer. Endeligt skal de udarbejde en handlingsplan for implementeringen af grønne tiltag og virksomhedens fremtidige arbejde hen imod en mere bæredygtig forretning.


”På Erhvervsakademiet er undervisningen praksisnær, hvor de studerende får konkrete redskaber og viden de kan bruge med det samme. Netop praksisnærheden er et kerneelement, som får Det Grønne Akademi til at fungere rigtigt godt. Kursusforløbet er med til at konkretisere arbejdet med den grønne omstilling, hvilket vi ser som en stor fordel for de deltagende – både som virksomhed og ledig akademiker,” fortæller Anker Nørlund Christensen.


Tøjvirksomheden Coze Aarhus var med på Det Grønne Akademi i 2020 og oplevede at få to akademikere i praktik, som hjalp dem med en bæredygtighedskortlægning.


”Vi var glade for at være en del af Det Grønne Akademi og syntes, at det var spændende og lærerigt at have kursister fra forløbet i praktik hos os. Vi oplevede, at de stillede spørgsmål til nogle områder i virksomheden, som vi ikke selv nødvendigvis lige havde tænkt på. På den måde fik ny viden, som vi kunne tage med videre i vores arbejde” siger Kari Brandt, der er Quality & Compliance manager hos Coze Aarhus.


Det Grønne Akademi henvender sig til virksomheder med mere end 10 fuldtidsansatte og er gratis at deltage i. Man skal som virksomhed blot have ambitionerne til at arbejde med bæredygtighed og have muligheden for at få to fra kurset i virksomhedspraktik,


”Vi er i øjeblikket ved at rekruttere virksomheder til forløbet og der er stadig mulighed for at være med. Men da det er først til mølle-princippet, skal man ikke vente alt for længe med at melde sig til”, siger Ulla Maria Aude, der er projektleder på ’Det Grønne Akademi’.

Læs mere om 'Det Grønne Akademi' her.