Samlingspunkt for klimanørder

I dag åbner tilmeldingen til den årlige konference for klimaindsatsen i Aarhus. Konferencen giver deltagerne mulighed for at få en samlet status for vores fælles indsats i Aarhus, dele viden, styrke netværk og sammen skabe grundstenene til de næste skridt i den grønne omstilling.

”Meningen med årskonferencen er at samle alle os der tilsammen løfter den lokale klimaindsats i Aarhus – medarbejdere i Aarhus Kommune, virksomheder, borgere, uddannelsesinstitutioner og vigtige beslutningstagere – til en statusdag, hvor vi fejrer, hvor langt vi er kommet med klimarbejdet i Aarhus Kommune, og sammen blive klogere på hvad vi skal arbejde med det kommende år,” siger klimachef i Aarhus Kommune, Henrik D. H. Müller.

Klimakrisen kræver tusinder små og store skridt fra os alle. Det er derfor vigtigt at fejre dem der går foran og viser os vejen. På konferencen bliver Spireprisen og Klimakollegaprisen uddelt for at markere netop dette. Se eller gense vinderne af Spireprisen og Klimakollegaprisen fra sidste år her.

 

Paneldebat – lovgivning og grøn samfundsudvikling

Udover status på klimaarbejdet bliver det muligt at fordybe sig i forskellige faglige sessioner og lade sig inspirere af en fælles paneldebat, der i år fokuserer på feltet mellem den grønne transformation af samfundet og lovgivning. I arbejdet med klima og grøn omstilling er der behov for hastig udvikling på tværs af alle sektorer. Men den nuværende lovgivning er skabt til en verden med fossile brændsler og kan, med sin til tider konserverende natur, spænde ben for den nødvendige udvikling af samfundet.

Debatten vil derfor fokusere på hvordan – og om – vi kan arbejde med lovgivningen på nye måder, der i højere grad muliggør en grøn samfundsudvikling.

I panelet deltager:

  • Roger Buch, Forskningslektor og Centerleder, Danmarks Medie og Journalisthøjskole
  • Anne Højer Simonsen, Vicedirektør og Chef for klimaenheden, DI
  • Jacob Bundsgaard, Formand KL
  • Mona Juul, klimaordfører, Konservative
  • Mai Villadsen, Politisk Ordfører, Enhedslisten

 

Tilbage til rødderne

Sidste år blev årskonferencen afholdt online pga. corona situationen i Danmark. Men i år planlægges der med udgangspunkt i en fysisk konference.

”Intet slår det personlige møde, når det handler om at skabe forandringer med andre mennesker. Jeg glæder mig derfor rigtig meget til at vi kan afholde den årlige konference igen som før Corona.”, siger Henrik D. H. Müller.

 

Fakta: