Spireprisen: En hyldest til lokale klimaprojekter

Kender du et bæredygtigt fællesskab, et fedt klimaprojekt eller en grøn iværksætter i Aarhus Kommune, som fortjener et skulderklap, sparring og en pose penge til at videreudvikle sit projekt, så skal du foreslå dem som kandidater til Spireprisen 2021.

Du kan indstille kandidater til og med d. 22. oktober ved at sende en mail til gogreen@aarhus.dk, hvor du skriver et par linjer om din klimakandidat.

 

Hvad er Spireprisen?

”Spireprisen er en måde at hylde dem, der går forrest i den grønne omstilling og derigennem inspirerer andre med deres klimavenlige og grønne initiativer,” siger Stine Sparrewath, der er udviklingskonsulent i Aarhus Kommune.

Spireprisen er med til at sætte ekstra fokus på de mange grønne tiltag i Aarhus Kommune, som hver især bidrager til den grønne omstilling og skubber os alle i en mere klimavenlig retning.

 

Hvem kan indstilles som kandidat til Spireprisen?

Spireprisen uddeles til ildsjæle, iværksættere, virksomheder, organisationer, NGO’er eller foreninger i Aarhus Kommune, der hver dag tænker kreativt ift. at skubbe på den grønne omstilling. De arbejder for en grønnere fremtid gennem klimavenlige produkter og grønne initiativer, som ligeledes inspirerer andre til at iværksætte initiativer, der er med til at gøre en forskel for klimaet.

 

Hvordan findes vinderen?

De tre finalister udvælges på baggrund af de indsendte kandidater, som herefter præsenteres i november måned og frem mod årskonferencen. Inden årskonferencen har alle muligheden for at stemme på sin favorit via Facebook.

”Vinderen af Spireprisen findes ud fra kriterierne innovationsgradforretningspotentialesamskabelseformidlingseffekt og klimaeffekt. Ud over anerkendelsen modtager vinderen 10.000 kr. samt tilbuddet om en udviklingsworkshop med partnerne bag Spireprisen, som er COWI, Erhvervshus Midtjylland, Merkur Andelskasse, Sekretariat for Klima og Grøn Omstilling og Worldperfect,” siger Stine Sparrewath.

Vinderen udvælges på baggrund af en jury bestående af ovenstående samarbejdspartnere, en afstemning på Facebook, hvor alle kan stemme, og en afstemning til selve årskonferencen. De tre afstemninger vægter 1/3 så alle kan have indflydelse på vinderen af Spireprisen 2021.

 

Fakta

Spireprisen uddeles til årskonferencen for klimaindsatsen i Aarhus Kommune, som i 2021 afholdes d. 16. december. Du kan læse mere og tilmelde dig årskonferencen her.