6 skarpe til Bo Boddum, tidligere bærer af klimafaklen

Hvad har det betydet for dig at modtage klimafaklen? 

"Først og fremmest, så bliver man lidt stolt over at blive anerkendt på den måde. Når man så kigger på hvem der tidligere har haft den, kan man få visse forventninger, og vil gerne føre den videre i samme ånd."

"Så det er kun dejligt at blive anerkendt på den måde, og tilsvarende at kunne være med til at bidrage til den fantastiske idé."  

Hvad er din mærkesag inden for den grønne omstilling? 

"Min mærkesag er, at vi skal gøre de ting, der er naturlige, ligetil og simple."

"Mange gange er den ansvarlige ting at gøre nemlig også super simpel – det handler om at bruge de ting, man har, i stedet for at gå ud og købe nyt. 

"Alt det vi har af f.eks. emballage – i stedet for at smide det i skraldespanden, så lad os bruge det, til det er slidt op."

"Det samme gælder den trøje, du har på. Brug den indtil den ikke kan mere! Takeaway-biksen kan bruge kopper af glas, som kan vaskes af, i stedet for pap, som skal smides ud."

"Det er ting som er super banale og super nemme. Alligevel er vi kommet væk fra de klassiske dyder, som jeg ser, som det eneste rigtige at gøre." 

Hvad har du brugt din titel som klimafakkel bærer til? 

"Vi fik klimafaklen med det opdrag, at vi skulle lave et projekt, der skabte ringe i vandet og bæredygtige fællesskaber."

"Re-Zips gøremål er i høj grad fællesskaber blandt webshops, som bruger vores emballage - for de er jo et led i det netværk, som vi skal have med til at tage emballagen retur." 

"Fællesskabet gælder dog også vores returpunkter. Derfor tænkte jeg, at det var fint at lave et returpunkt på et returpunkt, hvor man samles."

"Vi lavede derfor et returpunkt, hvor man kunne aflevere sit emballage samme sted, som man afleverede bøger. Derudover støttede vi fællesspisningsarrangementet ”Bønner og Bajer”, ved at udlodde seks billetter i en konkurrence."  

Hvordan har projektet været med til at skabe fællesskab omkring den grønne omstilling i Aarhus? 

"Når man snakker cirkulær økonomi, så kræver det fællesskaber."

"I stedet for at tænke i siloer og at man skal gøre alting selv, så tænk i det store hele og inkluder fællesskaberne… Så bliver det lige pludseligt muligt, at lave nogle ting som man ikke kan selv."  

Kan du fortælle kort om hvad Re-Zip er for et firma?  

"Re-Zip sælger cirkulær emballage til webshops. Cirkulær emballage er en emballage, der ikke skal i skraldespanden, men derimod sendes tilbage til webshoppen, så den kan bruges igen."

"Det minimerer selvfølgelig en hel del affald i samfundet, og reducerer også en masse CO2-udledning, da vi kan genbruge vores poser og papkasser, i stedet for at smide dem til sortering." 

Du har givet faklen videre til Steffen Max Høgh, som er podcast vært og forfatter til “Bæredygtig Business”. Hvorfor valgte du Steffen? 

"Fordi Steffen er sindssygt god til at kommunikere omkring bæredygtighed, og ikke mindst om bæredygtig forretning."

"Så i forhold til missionen med klimafaklen, kunne jeg ikke komme i tanke om nogle der var bedre, til at få budskabet skubbet ud."  

Bo modtog klimfaklen i oktober, 2021 og gav den videre til Steffen Max Høgh i april 2022.

Læs mere om klimafaklens rejse her