Foreninger tager initiativ til dialog

Ingen er i mål, før alle er i mål – sådan lyder mantraet, når man taler om, hvordan Aarhus skal lykkes med sine ambitioner på klimaområdet. Derfor spiller borgere og virksomheder i Aarhus en vigtig rolle i omstillingen.

“Det er en forudsætning for at lykkes med den grønne omstilling af Aarhus, at alle deltager i arbejdet. Derfor er det rigtig dejligt, at byens organisationer og NGO’er tager fat i arbejdet med de mange dilemmaer og diskussioner arbejdet med den grønne omstilling rummer,” siger Henrik D. H. Müller, der er klimachef i Aarhus

Tanker om vindmøller snurrer i aarhusianerne


Et af de områder, hvor meningerne er mange og delte er, når snakken falder på vedvarende energianlæg i Aarhus. Blandt andet derfor har Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening og Det Fælles Bedste arrangeret en række dialog møder med interesserede borgere i Aarhus – senest et debatmøde om placering af vindmøller på land.

”Vores rolle er at lave informationsaftener, hvor vi inviterer forskellige eksperter på den grønne omstilling med forskellige synspunkter. Det er at oplyse aarhusianerne om vindmøller og engagere dem i dialogen. Vi håber, at vi kan fjerne nogle af myterne omkring vindmøller," siger Peter Esmann fra Foreningen Vindenergi Aarhus

Det seneste halve år har VindEnergi Aarhus sammen med en række NGO’er inviteret aarhusianere til flere oplæg og debatarrangementer, hvor man kan blive klogere på, hvad det vil betyde for Aarhus, at få flere landvindmøller.

Fakta


Aarhus Kommune har i øjeblikket 19 ældre vindmøller indenfor kommunegrænsen, og byrådet vedtog i 2020 en temaplan med otte nye vindmøller fordelt i Vosnæs, Kasted og på Aarhus Havn.
Er du nysgerrig på kommende arrangementer af denne type? Så kan du følge med på VindEnergis hjemmeside, hvor de vil blive annonceret.

5 HURTIGE OM LANDVINDMØLLER I AARHUS:
• Én 6 megawatt vindmølle vil kunne lave strøm nok til omkring 6.000 husstande
• Den CO2 vi undgår ved at have vindmøller stående, er ca. 7.000 ton per vindmølle om året.
• Kun 1.5% af Aarhus’ energi kommer på nuværende tidspunkt fra 19 ældre vindmøller
• Havvindmøller koster 30% mere end landvindmøller. Derfor får Aarhus mere grøn strøm for pengene, ved at investere i landvindmøller.
• Der er på nuværende tidspunkt 19 landvindmøller i Aarhus Kommune.