Fra slam til biobrændstof

Efter en afstemning på facebook-siden ’Aarhus Omstiller’ samt en tur forbi årets spireprisjury kunne Organic Fuel Technology kalde sig vinder af Spireprisen 2021. Sammen med Spir Aarhus og Pillow Talks var de i finalen til Spireprisen 2021.

Organic Fuel Technology arbejder indenfor området cirkulære processer. Konkret betyder det, at virksomheden arbejder med at omdanne biomasse, f.eks. slam fra renseanlæg, til biobrændstof, der kan bruges eksempelvis i skibsindustrien.

”Det har været en holdindsats at nå her til og vi går nu en spændende tid i møde, hvor vi skal opskalere og kommercialisere denne teknologi. Spireprisen giver os ekstra motivation,” siger Søren Midtgaard Nielsen fra Organic Fuel Technology.

Spireprisen er en ekstra hyldest til dem, der går forrest i den grønne omstilling med klimavenlige og grønne initiativer. Aarhus Kommune ønsker at give et skulderklap til dem der gør en ekstra indsats for grøn omstilling. På den måde er spireprisen er en hyldest til dem, der gør noget ekstra indenfor klima og grøn omstilling.

”Kandidaterne gør hver især en forskel ikke bare i Aarhus Kommune, men også i Danmark med deres løsninger, sagde Lise Uhre Pless, der er forvaltningschef i Aarhus Kommune, inden hun kunne afsløre vinderen.

Du kan se hele overrækkelsen sidst i videoen 'Fælles #2' som du finder via linket herunder.

 

Hvem kan vinde Spireprisen?

Spireprisen uddeles til virksomheder, organisationer, NGO’er, foreninger, ildsjæle, iværksættere eller fællesskaber i Aarhus Kommune, der satser på den grønne omstilling gennem klimavenlige produkter og grønne initiativer.