I fællesskab for et fælles mål

Fodboldhold der jubler i en cirkel

Da sommer blev til sensommer fandt en ganske stor fodboldturnering sted i Aarhus – nemlig Global Goals World Cup.

En turnering, der med udgangspunkt i FNs verdensmål samlede mennesker til fodbold og debatter om nogle af de emner, der former vores samfund.

I år var det blandt andet ligestilling, menneskerettigheder og klima, der var omdrejningspunkterne.

Turneringen er et eksempel på, hvordan man kan arbejde med koble handlinger, fornøjelse og sport med de store tanker om, hvordan vores samfund skal udvikle sig. Og ifølge Clara Lucia Tonnisen, der er stifter af Permasport, som arrangerede turneringen, er det ikke bare en gimmick – der er alvor bag.

”Fodbolden eksemplificerer på bedste vis, at der er nogle resultater, vi skal være fælles om at opnå. Det er jo i virkeligheden det samme der gør sig gældende, når vi taler om de altoverskyggende udfordringer for vores samfund i øjeblikket. Det er derfor, det giver så god mening at koble interessen for holdsport med debatterne om eksempelvis klima,” siger hun.

 

Arrangementer kan vise vejen

Udover at spille fodbold gav arrangementet også plads til en lang række forskellige debatter. Det er et af de mål Permasport har med deres arrangementer.

”Det handler om at ramme folk, hvor de er. Og gennem det fællesskab og de oplevelser fodbolden giver, er vores logik, at man bliver mere åben for at tage andre ting ind," siger Clara Lucia Tonnisen. 

På samme måde har arrangementet – næsten selvfølgeligt – også arbejdet med at bygge forskellige bæredygtighedstiltag ind i selve arrangementsafviklingen. Og faktisk er den måde at arbejde på også med til at skubbe på omstillingen. 

Med på pladsen var blandt andet:

  • Operation 8 fra Bispehaven
  • Foreningen for gadelivs social initiativ Pant for pant
  • REUSE mobile værksted
  • Naturstyrelsen med en formidlingsstand om livet i havet

”Der er jo allerede mange grønne festivaler, men jeg oplever at sportsverdenen stadig er et skridt bagefter, men jeg er sikker på at om ikke ret mange år, vil mange flere sportsbegivenheder være nødt til også at forholde sig til den grønne omstilling,” siger Clara Lucia Tonnisen.