Optimisme på Klimafolkemødet

Da Klimafolkemødet i Middelfart løb af stablen den 1.-3. september, var det med deltagere fra snart sagt alle hjørner af Danmark. Og i fællesskab blev der sat fokus på klimaindsatsens udfordringer og løsninger.

Fra Aarhus Kommune deltog en lang række klimafaglige medarbejdere og ledere – både som deltagere i debatter og som arrangører af forskellige indslag.

”På trods af de ret alvorlige udfordringer – som vi på ingen måde skal undervurdere – er det fantastisk at opleve det kæmpe engagement blandt de mange forskellige medvirkende og besøgende på Klimafolkemødet. Det giver en tro på at vi ikke kæmper forgæves – og det tror jeg – blandt alle de vigtige teknologiske og systemiske løsninger der skal til – også er vigtigt,” siger Henrik D.H. Müller, der er klimachef i Aarhus Kommune.

Grønt akademi får opmærksomhed

 

En af de debatsessioner Aarhus Kommune var med til at arrangere handlede om initiativet Det Grønne Akademi.

Det Grønne Akademi går ud på at lave grøn opkvalificering af højtuddannede, så de bliver i stand til at styrke især små og mellemstore virksomheder i den grønne omstilling af deres forretninger.

”Danske virksomheder står over for en kæmpe opgave, når de skal omstille sig til en grøn fremtid. Samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner, jobcentret og virksomheder giver både virksomhederne et bedre grundlag for arbejdet med den grønne omstilling og styrker kompetencer hos højtuddannede ledige, som dermed kan gå direkte ind og gøre en forskel i virksomhederne,” siger Luise Pape Rydahl, der er forvaltningschef i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune og ansvarlig for udviklingen af Det Grønne Akademi.

Efter seancen kunne man være med i en workshop, der sigtede efter at skabe yderligere konkrete, samarbejder med udgangspunkt i erfaringerne fra Det Grønne Akademi.

 

Fakta:

  • Klimafolkemødet finder sted i Middelfart hvert år i starten af september.

  • Formålet med Klimafolkemødet er at inspirere til handling – både for beslutningstagere, virksomheder, organisationer og borgere.

  • Aarhus Kommune deltog i - eller var arrangør af - en række indslag om alt fra bibliotekernes rolle i den grønne omstilling over grønnere transport og solceller på tagene til Det Grønne Akademi.

  • Læs mere om Det Grønne Akademi her.