Velbesøgt klimakonference havde fokus på løsninger i fællesskab
Konferencen for klimaindsatsen i Aarhus har efterhånden manifesteret sig som stedet hvor professionelle og organiserede aktører i klimaindsatsen kan mødes og i fællesskab være med til at styrke arbejdet med det vilde problem, som klimaindsatsen er.
Gennem en hel dag, hvor programmet blandt andet bød på temasessioner om faglige udfordringer i klimaindsatsen blev samtlige gæster involveret i arbejdet med den grønne omstilling af Aarhus.
"Efter to år i coronakarantæne har vi virkeligt glædet os til at kunne mødes sådan rigtigt – sammen med alle jer der arbejder professionelt og organiseret med den grønne omstilling af Aarhus. Den grønne omstiling er noget vi skal løse sammen og vi spiller alle en vigtig rolle. Vi skal i selskab med hinanden i dag i dybden på særligt vigtige emner i den grønne omstilling af Aarhus som rører sig netop nu," lød det fra klimachef i Aarhus Kommune, Henrik Müller.
Udover det faglige program var der uddeling af to priser, som du kan læse mere om her:
Klimakollega 2022 og Klimachefens Hæderspris
Det går fremad, men...
Gennemgangen af Aarhus' klimaregnskab viser positive takter, men viser også, at der fortsat skal være store ambitioner, hvis byen skal nå sine klimamål. Og et af budskaberne fra klimachefen var, at klokken har slået 12 - og også lidt over - i forhold til handlingsrummet, som kun bliver mindre. Det kan lyde relativt dystopisk, hvilket konsekvenserne også er, hvis ikke vi fortsætter og øger den kurs, som er sat. Heldigvis er der også lyspunkter.
Dem præsenterede blandt andet Anne Storm Rasmussen, der er rektor på Erhvervsakademi Aarhus, Martin Thim fra Northside og Lisa Ekstrand. Fælles for dem alle er, at de hver især har grøn omstilling som kerneområder i udviklingen af deres forretning og uddannelsesorgannisation.
Her kan du læse tidligere artikler med Lisa Ekstrand og Martin Thim.
Temasessioner med tyngde
Når man tilmeldte sig årskonferencen valgte man også en temasession, med en bestemt faglig retning, man kunne fordybe sig i.
Sessionerne udspringer af den aktuelle klimaindsats i Aarhus og blev faciliteret af dygtige fagfolk, så det var muligt at få gode indsigter, reflektioner og diskussioner med sig hjem.
Det var blandt andet muligt at høre mere om grøn fornyelse af landdistrikter, det CO2-neutrale energisystem, barrierer for grøn omstilling i byggeriet og meget andet.
Klimamonopol gav stof til eftertanke
Klimakrisen er brolagt med en lang række dilemmaer. Da klimakrisen stiller store krav til, at vi finder nye måder at leve, arbejde og indrette vores samfund på, vil der utvivlsomt være dilemmaer, som skal håndteres og diskuteres. Klimamonopolet tog gennem udvalgte dilemmaer fat på en diskussion med plads til refleksion både hos paneldeltagere og publikum.
Sammen med Anders Morgenthaler udgjordes resten af monopolet af Henrik Vinther, CSR og kommunikationschef i Salling Group, Helene Hagel, klima og miljøpolitisk leder i Greenpeace, Henrik Seiding, direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune og Mie Letager Kjeldsen, juridisk chef i Unifeeder
Se 'Klimamonopolet' herunder