Gå til hovedindhold

2023

VE-rejsehold og borgerinddragelse i Aarhus

Måske er vindmøller og solceller ikke ligefrem det første, der toner frem på nethinden, når du tænker på et rejsehold. Men vidste du, at Danmark har fået et rejsehold for vedvarende energi? I oktober var Aarhus og Samsø Kommune vært for rejseholdets workshop om borgerinddragelse og vedvarende energi på Godsbanen i Aarhus.

Biokul som klimaløsning i landbruget

Hvad der umiddelbart ligner en lækker lille bøtte lakridser, kan måske vise sig at blive en af fremtidens klimaløsninger. Den lille plastikbøtte indeholder nemlig 40 gram biokul fra Stiesdals SkyClean pyrolyseanlæg, som svarer til ca. 150 gram CO2 indfanget fra atmosfæren.

Klimaplan 2025 - inputs fra byens grønne foreninger og fællesskaber

27 repræsentanter fra byens grønne foreninger troppede gladeligt op, da Aarhus Kommune inviterede til workshop mandag den 20. november. Anledningen var udviklingen af Aarhus Kommunes kommende klimahandleplan 2025-2030 - og ikke mindst at få inputs til, hvordan man kan styrke samarbejdet mellem civilsamfund og kommune.

Nyt initiativ inspirerer til cykeloplevelser i Aarhus

På trods af efterårets storm, regn og rusk - for slet ikke at nævne byens utallige bjergetaper, er der den seneste måned blevet sat fokus på cyklisme i Aarhus med en interaktiv udstilling på Åby Bibliotek. Vi har mødt folkene bag udstillingen, Kres Daa Jespersen og Astrid Plaugborg Pedersen fra Mobilitet i Aarhus Kommune samt en besøgende til en snak om gode cykelvaner, barrierer, oplevelser og fællesskab.

Snit, snak og suppe

Bålduften bredte sig i Æblehaven ved Beder Bibliotek, da byens børnefamilier dukkede op for at snitte græskar, spise græskarsuppe – og ikke mindst snakke om klima. Formålet med arrangementet var at samle borgernes inputs og ønsker til Aarhus Kommunes kommende klimahandleplan 2025 – 2030.

Aarhus Kommunes klimaafgift

2030 nærmer sig med hvad der virker som nye vejrrekorder for hvert eneste skridt. Så hvordan kan vi speede den grønne omstilling op og nå målene i DK2020 planerne, klimaloven og Paris Aftalen? Et af redskaberne i klima-værktøjskassen er en intern CO2-afgift, som den Aarhus Kommune har taget i brug.