Grøn Børneklub i Højbjerg fik et KlimaPuF

Den grønne Børneklub har været i gang siden september 2022 og har med puljen KlimaPuF fået midler til, at gruppen kan sætte endnu flere grønne aktiviteter i søen. Klubben mødes en onsdag eftermiddag i måneden og afslutter altid deres aktiviteter med en grøn fællesspisning.

Bag den grønne børneklub står de tre initiativtagere Annegrethe Jørgensen, Liann Rasmussen og Vera Davis, som mødes og planlægger aktiviteterne fra gang til gang. For Vera, som er uddannet pædagog, handler bæredygtighed ikke kun om den grønne dagsorden:

"Bæredygtighed handler ikke kun om natur og planter, men også om at skabe sammenhængskraft i lokalmiljøet og nå ud til børn og forældre som har det svært. Og det handler om at vise, at alle kan være med til at skabe frodighed og bidrage i både stort og småt til et lokalmiljø, hvor både natur og mennesker er i højere trivsel, og hvor vi har det vi skal bruge tæt på." 

Vera Davis
Vera Davis

Den grønne børneklub har blandt andet haft naturskattejagt i gården med ansigtsmaling, klap et marsvin og der var opsat forskellige stationer hvor børnene skulle gætte om naturfænomener, bl.a. "gæt hvilken lort dyrene har lavet" og indsamling af frø fra det fælles vilde blomsterbed, som netop er sået. Det store projekt for 2023 bliver opsætning og pasning af højbede lavet af genbrugte pvc-rør fra Aarhus Kommune.

Den Grønne Børneklub laver malede skilte 

"Vi har mange flere og større drømme for Saralystparken, men om de kan lade sig gøre afhænger bl.a. af midler og opbakning fra øvrige beboere. Med hjælp fra KlimaPuF er vi kommet godt i gang, men vi arbejder løbende på, hvordan vi kan forbedre vores tilbud" fortæller Vera Davis.

Har du også en idé til et grønt projekt, der godt kunne trænge til et KlimaPuF? Læs mere om puljen og om hvordan du søger her: KlimaPuF - Puljen for lokale, grønne Fællesskaber (aarhus.dk)